En Sık Yapılan 10 Hata☔

1. Başkalarından koku önerisi istemek: Koku tercihi kişiseldir, bu yüzden başkalarının önerisi size uygun olmayabilir. Beğendiğimiz kokuyu içgüdüsel olarak tekrar tekrar ve uzun süre koklama arzusu duyarız. Beğenmediğimiz kokuları ise hemen burnumuzdan uzaklaştırmak isteriz. Bu yüzden, koku seçimi yalnız kendi fizyolojik tepkilerimize bağlıdır. Bunun için kimsenin fikrine ihtiyaç yoktur. Marka hakkında bilgi alabilirsiniz, ancak koku seçimi size kalmalıdır. Kokuyu denemeden alıyorsanız veya hediye alırken, açık ürün iadesi veya değişim olanağı sağlayan bir marka tercih etmelisiniz. Herkesin koku tercihi farklı olduğundan, hatalı seçimi telafi edebilmek önemlidir.
 
2. Ortam kokularının günlük maliyetini değil, toplam maliyetini hesaplamak: Yaşam ve çalışma alanlarımızın güzel kokması için ödenen paranın, doğru şekilde günlük olarak hesaplandığında, çay, kahve, çikolata gibi günlük masraflarımıza nazaran çok daha düşük olduğu ortaya çıkar. Aynı yöntemle kıyaslandığında markalar arasında günlük fiyat farkının da kayda değer olmadığı görülür. 
 
3. Koku yoğunluğunu dolayısıyla kullanım miktarını yanlış (az/çok) ayarlamak: Ortamın rahatsız edecek kadar yoğun kokmasıyla, kötü kokması arasında memnuniyetsizlik açısından fark yoktur.  
 
4. Her yerde aynı koku çeşidini kullanmak: Burun yorulmasından dolayı, bir süre sonra sürekli kokladığımızı fark edemeyiz. Bu nedenle, değişik alanlarda koku çeşitliliği sağlamak önemlidir. Ayrıca, bu koku mozaiği ortama zenginlik de katar.
 
5. Şişeden koklama yoluyla karar vermek: Burun yorulmasını ve kokunun çok yoğun gelmesini önlemek için ortam kokuları, alıştığımızdan farklı olarak; şişeden veya bir materyal üzerinden değil, kesinlikle doğrudan ortamda koklanmalıdır. Ortam kokusu verimli kullanılmadığında ya istendiği gibi kokmaz ya da gereksiz tüketimle maliyet artar. Ortam kokuları hep aynı mekânda test edilmelidir. Böylece günler geçtikçe, kullanılan ve kullanılmayan alanlar arasındaki fark doğru şekilde ölçülebilir. Ayrıca, doğru test yapılmadığında aranan koku çeşidi bulunamayabilir.
 
6. Koku makinesinin dış görünüşüne bakarak kokuya ve etkisine karar vermek: Koku makinesinin görünümü sizi olumlu veya olumsuz etkileyebilir.  Unutmamak gerek; kokan makine değil, içindeki esanstır.
 
7. Koku makinesine uygun olmayan ürünler kullanmak: Koku makinesinde sadece ortam kokuları kullanılmalıdır. Temizlik veya kozmetik ürünleri bu cihazlar için uygun değildir ve sağlık açısından zararlıdır. Çünkü ortam kokulandırma ürünleri, ilgili mevzuatın gerekliliklerine göre üretilir. Dolayısıyla, bir ürünün kokuyor olması, onun ortam kokusu olarak kullanılabileceği anlamına gelmez.
 
8. Koku giderici tekstil kokusunu, hep aynı noktaya uygulamak ya da tekstil ürünü yerine havaya sıkmak: Deri, ipek ve suyla leke tutan kumaşlar haricinde leke yapmaz, direkt olarak tekstil ürününe sıkabilirsiniz. Sinen kokuları yok etmek için her seferinde farklı bölgelere uygulanmalıdır. Ayrıca, bu uygulama kokunun daha homojen yayılmasını sağlar.

9. Arabanın içindeyken ve havaya koku giderici tekstil kokusu sıkmak: Binerken değil, inerken ve havaya değil, deri olmayan tüm döşemelere ve bagaja sıkabilirsiniz. Döndüğünüzde bambaşka bir hissi yaşayacaksınız.

10. 
Büyük veya kötü koku sorunu yaşanan alanda çubuklu koku kullanmak: Ortam    büyükse ve/veya rahatsız edici koku sorunu varsa esans ve koku makinesi kullanmalısınız. 
 

Kok!

En Sık Yapılan 10 Hata☔

1. Başkalarından koku önerisi istemek: Koku tercihi kişiseldir, bu yüzden başkalarının önerisi size uygun olmayabilir. Beğendiğimiz kokuyu içgüdüsel olarak tekrar tekrar ve uzun süre koklama arzusu duyarız. Beğenmediğimiz kokuları ise hemen burnumuzdan uzaklaştırmak isteriz. Bu yüzden, koku seçimi yalnız kendi fizyolojik tepkilerimize bağlıdır. Bunun için kimsenin fikrine ihtiyaç yoktur. Marka hakkında bilgi alabilirsiniz, ancak koku seçimi size kalmalıdır. Kokuyu denemeden alıyorsanız veya hediye alırken, açık ürün iadesi veya değişim olanağı sağlayan bir marka tercih etmelisiniz. Herkesin koku tercihi farklı olduğundan, hatalı seçimi telafi edebilmek önemlidir.
 
2. Ortam kokularının günlük maliyetini değil, toplam maliyetini hesaplamak: Yaşam ve çalışma alanlarımızın güzel kokması için ödenen paranın, doğru şekilde günlük olarak hesaplandığında, çay, kahve, çikolata gibi günlük masraflarımıza nazaran çok daha düşük olduğu ortaya çıkar. Aynı yöntemle kıyaslandığında markalar arasında günlük fiyat farkının da kayda değer olmadığı görülür. 
 
3. Koku yoğunluğunu dolayısıyla kullanım miktarını yanlış (az/çok) ayarlamak: Ortamın rahatsız edecek kadar yoğun kokmasıyla, kötü kokması arasında memnuniyetsizlik açısından fark yoktur.  
 
4. Her yerde aynı koku çeşidini kullanmak: Burun yorulmasından dolayı, bir süre sonra sürekli kokladığımızı fark edemeyiz. Bu nedenle, değişik alanlarda koku çeşitliliği sağlamak önemlidir. Ayrıca, bu koku mozaiği ortama zenginlik de katar.
 
5. Şişeden koklama yoluyla karar vermek: Burun yorulmasını ve kokunun çok yoğun gelmesini önlemek için ortam kokuları, alıştığımızdan farklı olarak; şişeden veya bir materyal üzerinden değil, kesinlikle doğrudan ortamda koklanmalıdır. Ortam kokusu verimli kullanılmadığında ya istendiği gibi kokmaz ya da gereksiz tüketimle maliyet artar. Ortam kokuları hep aynı mekânda test edilmelidir. Böylece günler geçtikçe, kullanılan ve kullanılmayan alanlar arasındaki fark doğru şekilde ölçülebilir. Ayrıca, doğru test yapılmadığında aranan koku çeşidi bulunamayabilir.
 
6. Koku makinesinin dış görünüşüne bakarak kokuya ve etkisine karar vermek: Koku makinesinin görünümü sizi olumlu veya olumsuz etkileyebilir.  Unutmamak gerek; kokan makine değil, içindeki esanstır.
 
7. Koku makinesine uygun olmayan ürünler kullanmak: Koku makinesinde sadece ortam kokuları kullanılmalıdır. Temizlik veya kozmetik ürünleri bu cihazlar için uygun değildir ve sağlık açısından zararlıdır. Çünkü ortam kokulandırma ürünleri, ilgili mevzuatın gerekliliklerine göre üretilir. Dolayısıyla, bir ürünün kokuyor olması, onun ortam kokusu olarak kullanılabileceği anlamına gelmez.
 
8. Koku giderici tekstil kokusunu, hep aynı noktaya uygulamak ya da tekstil ürünü yerine havaya sıkmak: Deri, ipek ve suyla leke tutan kumaşlar haricinde leke yapmaz, direkt olarak tekstil ürününe sıkabilirsiniz. Sinen kokuları yok etmek için her seferinde farklı bölgelere uygulanmalıdır. Ayrıca, bu uygulama kokunun daha homojen yayılmasını sağlar.

9. Arabanın içindeyken ve havaya koku giderici tekstil kokusu sıkmak: Binerken değil, inerken ve havaya değil, deri olmayan tüm döşemelere ve bagaja sıkabilirsiniz. Döndüğünüzde bambaşka bir hissi yaşayacaksınız.

10. 
Büyük veya kötü koku sorunu yaşanan alanda çubuklu koku kullanmak: Ortam    büyükse ve/veya rahatsız edici koku sorunu varsa esans ve koku makinesi kullanmalısınız. 

 

Kok!

Siteden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak, çerez politikasını kabul etmiş sayılırsınız.

Kabul